Dags för årets idrottsfest i Linköping

På fredag arrangeras Idrottsgalan i Linköping för tionde året i rad. Förutom priser för idrottsprestationer i olika kategorier delas bidrag ut till ett antal idrottsföreningar. Arrangör för idrottsgalan är den ideella föreningen Topp 100.

Intresset för årets gala som går av stapeln i Konsert och Kongress är stort och biljetterna är slutsålda sedan en dryg vecka tillbaka. Priser kommer under kvällen att delas ut till Årets idrottsman, Årets idrottskvinna, Årets junior, Årets handikappidrottare, Årets ledare och Årets lag.

Ett viktigt inslag på galan är utdelningen av bidrag till idrottsföreningar som är verksamma i Linköping. Många hoppfulla representanter från olika idrottsföreningar är på plats i under kvällen. Även mindre bidrag kan vara av stort värde för dessa föreningar. I år har 14 ansökningar kommit in med motiveringar till vad ett eventuellt bidrag ska användas till.

Pengarna som delas ut kommer från medlemsföretagen i Topp 100. Totalt under åren har hittills 2,2 miljoner kronor delats ut till Linköpingsidrotten.

Målet för den ekonomiska föreningen Topp 100 är att stödja idrotten i Linköping. Som namnet anger har man 100 företag som medlemmar.

– Det är glädjande att så många företag ställer upp för idrotten i Linköpings via Topp 100. För första gången har vi kö för att få bli medlem, säger Roger Ossmin, ordförande i Topp 100.

På fredag kväll blir det en hejdundrande idrottsfest med artister som Velvet, Andrés Esteche, Titanix och kända prisutdelare. Kvällens konferencierer är Jessica Almenäs och Chris Härenstam. Det blir också god mat, mingel och dans. En nyhet för året är ett breddidrottspris, som inrättats av Östgöta Brandstodsbolag.

Aktuellt just nu

ÅRETS VÄRDIGA VINNARE

- Årets junior: Lucas Humling, LASS - Årets parasportidrottare: Maria Bjurström. Linköpings HF - Årets ledare: Lars Karlborg, Linghems SK - Årets idrottsman: Gustav Forsling,…

Läs mer
Kommande event

Topp 100-Golfen September 2024